Maj, 2007
Ett samarbetsavtal är nu skrivet mellan produktionsbolaget Lennartsson Grafiska och Grenadine Bokförlag. Bokens utgivningsdatum är faställt till FN-dagen 24 oktober, 2007. Fredskockarna kommer att finnas att köpa via Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln, Internetbokhandel, Fredsbaskerförlaget samt via din lokala bokhandlare.
Mars, 2007
Grenadine Bokförlag har beslutat förlägga Fredskockarna. Mer information kommer inom kort.
Mars, 2007
Nu är fem kapitel klara, 6st återstår att genomföra.
Alla matbilder är klara men eventuellt tar vi om några. Arbetar också med att få tag på fler bilder från missioner där urvalet är lite sämre. Vet du någon som kan ha bilder eller har du några själv som kan passa? Kontakta oss!
Februari, 2007
Nytt utgivningsdatum är 24 oktober 2007
Februari, 2007
Provsmaka boken! Klicka här och ladda ner PDF.
|
Unik bok om fredsstyrkans kockar
Intresserad av ett smakprov - Recept eller provläsning?
Fredskockarna - I grytorna för freden - Om livet och maten i utlandstjänsten
...Boken är en annorlunda kokbok. I en tid då nästan alla bokhandlare svämmar över med kokböcker, så är det alltid någon bok som sticker ut. Den här boken är en sådan. Boken är uppbyggd med öppenhjärtliga samtal med kockar som har varit i FN-tjänst runt om i världen... www.matblogg.se
...det är ett annorlunda och skönt sätt att berätta om svenska FN-insatser. Eller att se det som en ovanlig kokbok... Dagens Arbete nr 6, 2008
...För alla som någon gång varit i FN-tjänst bör detta verk, snyggt formgiven av jönköpingsbon Johan Leijon, blir en perfekt julklapp... Jönköpingsposten 21 dec, 2007
...Det är en hel del kända kockar som varit ute och lagat mat i FN. Avsnittet om Sinai börjar med Pelle Danielsson som fixade käk på fyra bataljoner i unga år. Numera är det han som är "Hos Pelle", en rosad restaurang i Linnéstaden i Göteborg. Förordet har skrivits av en annan känd kock, Jan-Boris Möller... Tidningen Hemvärnet nr 1, 2008
-------------------------------------------------------------------------------------------
Fredskockarna - I grytorna för freden - Om livet och maten i utlandstjänsten
Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag – med vässad fantasi och skicklighet.
Den här boken är ingen vanlig kokbok. Den berättar osminkat om fredskockarnas vedermödor och äventyr genom fem decennier. Den bjuder både på annorlunda upplevelser och läckra recept. Allt summerat av två som själva njutit maten och lagt på ett par kilo i missionen.
Förresten, så måste det inte vara pungråtta. Det går lika bra med fläskkarré.
|
|
|
Thomas ”Berkan” Berqvist är en av de 13 kockar som intervjuas i boken. Den rymmer fler än 50 recept över 11 kapitel på 216 sidor. Hårdband, format 250x226
Utgiven på Grenadine bokförlag ISBN: 978-91-85329-64-9.
|
|
| |