Thomas Wahlström


Följande böcker har jag givit ut med Thomas Wahlström;  Jag har blivit lämnad många gånger, ifred aldrig, Här har man alltid med sej! Can´t wait ´til ´78, Så länge eran värld ser ut som den gör vill jag va en sån som är utanför och För sent för memoarer.

För sent för memoarer, är berättelsen om Donovan Andersson. Han växer upp på 70- och 80-talen. Barndomen går obemärkt förbi. Ungdomsåren ägnas åt konst och poesi, och till att försöka passa in. I Sverige under de här åren har vi ett Folkhem i full blom, vi får lära oss att vi har det bra. Inte mycket finns att klaga på. Eller? Under 90-talet försöker Donovan leva ett vuxenliv, med allt vad det innebär.


Nu, tjugo år senare kommer tankarna, vad har jag åstadkommit i livet? Vad lämnar jag efter mej?


Donovan tänker skriva berättelsen om sitt liv, så att han själv ska kunna förstå det. "Egentligen är det nog försent för memoarer, nästan ingen finns längre som vill lägga sin tid på att läsa en biografi av och om en gammal "gubbe". " Självbiografier skrivs idag av tjugoåriga bloggare eller barnstjärnor.


Beställ hos Bokus

För sent för memoarer

Jag har blivit lämnad många gånger, ifred aldrig!

Här har man alltid med sej!

Så länge eran värld ser ut som den gör vill jag va en sån som är utanför

Han är den evigt unge punkkonstnären från Eskilstuna. Försök till förnekelse om sin hemstad är inte möjlig – det lyser arbetarklass, tungsinthet med en bakomvarande glädje av lust för liv och kärlek. Vemod à la arbetarstad på högsta nivå – blixtrande och obevekligt!


Thomas Wahlström - "Jag har blivit lämnad många gånger, ifred aldrig"

ISBN: 978-91-976216-2-5


Beställ här!

A book of quotes, from some of the best lyrics from the British and American punk and new wave, 1977 - 1984.


Are you tired of reading the same old quotations, often from a past and ancient time every time you look for some wisdom or inspiration!? Words of wisdom, sometimes they originate from a necessity or out of play. Words don't have to be thought to be wise, what's important is that they say something about their own time and about the essence of being human. Every age and time has their own wise men, for me and many of my generation (and later) it was in punk and post-punk the truth about our situation were written.


I want you to read it like the literature it actually is. You don't have to have heard the songs to get something out of this book, the lyrics stand for them selves. If you by any chance have got the music in your head while reading, you're in for another, just as good experience.


Beställ hos BokusEn citatbok, med några av de bästa texterna ur svensk punk och new wave, 1978 - 1987. Är du trött på att läsa samma gamla citat, ofta ur svunnen tid varje gång du söker lite visdom eller inspiration!? Kloka ord, ibland uppstår de ur nödvändighet eller ur lek. Ord behöver inte vara lärda för att vara kloka, det viktigaste är att de pratar om sin egen tid och om kärnan i det att vara människa.Var tid har sina vise män, för mej och många ur min generation (och senare) var det i punken och postpunken sanningen om vår situation skrevs.


Jag vill att man läser det som den litteratur det är. Man behöver inte ha hört låtarna för att få ut något, texterna står för sej själva. Har man ändå musiken i huvudet samtidigt blir det en annan, lika god upplevelse.


Beställ hos Bokus

Här har man alltid med sej! är en samling över de första tjugo åren av Thomas Wahlströms skrivande. Följ hans mognadsprocess från ung debutant med ett mycket direkt och djärvt språk till en mogen vuxen man med ett intellektuellt och drivet uttryck, som ändå tydligt har kvar sin punkighet.


Denna bok är en urvalsvolym sammanställd av Per Lennartsson, där Wahlström som poet får en ny dimension. Detta är inte ett avslut utan en inledning till något mer...


Thomas Wahlström - Här har man alltid med sej!

ISBN: 978-91-97621670


Beställ här!

Can´t wait ´til ´78 Punk and New Wave songs that changed me

Vänbok - Carl Braunerhielmer

Det finns en mängd skrönor, myter och levande berättelser om Carl Braunerhielm. En del är friserade eller direkt osanna, många är säkerligen också sanna, det viktigaste är att historierna fortsätter att berättas. Kalle tyckte om myterna om honom, han hjälpte ofta till att odla och sprida dem. Ibland spelade han också rollen som Kalle Braunerhielm.


För Eskilstuna och stadens kulturliv har Kalle betytt oerhört mycket. För många människor har han varit helt avgörande för deras liv. Kalle sa, "Att vi inte ser originalen, beror på att vi är dom".

En stad behöver sina original, en stad behöver de som vågar flytta fram positionerna och göra det som av andra anses vara omöjligt eller opassande.

Hemma på skrivbordet låg en handskriven lapp, "jag har aldrig gått mot strömmen, jag har stått kvar, och jag har kunnat stå kvar"


Humanisten Kalle Braunerhielm öppnade sin dörr för alla som behövde en öppen dörr. Hans gästfrihet är vida omtalad.


Vem var då denna man som samlade på fula saker, uppfann spargranen, som större delen av året gick i sandaler, som rökte minst åtta cigarrer om dagen, som enligt legenden serverade glöggen i badkaret. Vem var denna man som 1975 blev tvåa över Sveriges hetaste singlar enligt en av kvällstidningarna, kungen var etta.

I denna vänbok kommer Kalles vänner till tals, det är många fina historier från våra möten med Kalle. Boken inrymmer också en mängd självporträtt ur Kalles stora samling, fotografier från den tidiga barndomen till platsen för den sista vilan.


Beställ hos Bokus


ISBN: 9789198191707

Rikligt illustrerad med många fotografier och porträtt.

Antal sidor: 120 sidor

Utgiven med stöd från Sparbanksstiftelsen Rekarne

© All Rights Reserved